Izvor: Dalmacija Danas | Foto: Roni Marinković

Najduži je dan u godini, a ljetni solsticij označio je i kalendarski ulazak u ljeto. Petak je donio prave ljetne temperature zraka, pa je u najtoplijem dijelu dana u većem dijelu Dalmacije bilo od 30 do 34 Celzijeva stupnja.

Pred nama je nešto promjenjiviji vikend nego što su bila posljednja dva. Općenito, vrijeme se neće značajno mijenjati, ali će lokalno biti pljuskova, osobito u prvom dijelu nedjelje.

Subota će biti pretežno ili djelomično sunčana. Dok će se u većem dijelu Dalmacije zadržati suho, u sjevernoj Dalmaciji i Zagori srednje, tek su povremeno mogući slabi i prolazni grmljavinski pljuskovi. Kasno navečer s mora jače naoblačenje u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje prolazno na moru popodne može biti pojačano. Jutro toplo, najviše dnevne temperature većinom od 28 do 34°C.

U nedjelju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Osobito su u prvom dijelu dana mogući neverini u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji, a prolazno je moguće i jače nevrijeme. Na jugu će se zadržati suho. Jugo će slabiti, prvom će na otvorenom moru zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Zadržat će se vrlo toplo i vruće, uz pljuskove svježije.

Od ponedjeljka ponovno stabilnije uz slabu do umjerenu buru, a od srijede novo zatopljenje.