Novi tjedan počeo je utjecajem nove ciklone zbog koje je na većem dijelu Jadrana oblačno, povremeno uz kišu. Do 8 sati u cijeloj Dalmaciji već je palo po nekoliko litara kiše po kvadratnom metru, a u Konavlima je palo najviše, 12 litara po kvadratnom metru. Jutro obilježava i umjereno do jako jugo koje prema otvorenom moru ima olujne udare. Današnja kiša samo je uvod u vrlo promjenjiv tjedan pred nama.

Danas nas očekuje umjereno do znatno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Popodne su moguća i kraća sunčana razdoblja. Cijeli dan će puhati umjereno do jako jugo, popodne će malo oslabiti. Najviše dnevne temperature uvelike će ovisiti o pojavi sunčanih razdoblja. U većini predjela popodne će biti iznad 20 stupnjeva.

Utorak donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Puhat će umjereno jugo, povremeno s jakim udarima. Povremeno će biti kiše, ali i pljuskova i grmljavine, osobito ujutro. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 23°C.

Izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja obilježit će srijedu. Povremeno će biti kiše i pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

U četvrtak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Osobito će popodne biti kiše, pljuskova i grmljavine. Jutro donosi slab vjetar, danju uglavnom slab jugozapadnjak, navečer slaba bura. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

Petak donosi stabilizaciju vremena pa će biti poluoblačno i suho. Puhat će umjerena bura i tramontana. Bit će znatno toplije nego zadnjih dana s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 27°C.

U subotu će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Veći dio dana će biti suho, ali su povremeno mogući slabi pljuskovi. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana, mogući su olujni udari. Najviše dnevne temperature od 21 do 26°C.

Sunčanije s burom i toplo bit će u nedjelju.