Tekst: Brački Pupoljci / DalmacijaDanas | Izvor: Dalmacija Danas

Nakon deset godina kontinuirane borbe za izmjenu Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, Vlada Republike Hrvatske danas je jednoglasno usvojila prijedlog cjelovitih izmjena Zakona te napravila prvi službeni korak prema osiguravanju besplatnog trajektnog prijevoza otočkoj djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka. Zahtijevamo od Hrvatskog sabora i njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića da čim prije stavi glasovanje o izmjeni Zakona na dnevni red, kao i od saborskih zastupnica i zastupnika da joj svojim glasovima daju konačnu potporu. I dalje nadziremo rad Vlade i Hrvatskoga sabora, kao i provođenje cjelokupne izmjene Zakona dok Zakon ne bude odobren od svih institucija i potom implementiran. #nestozbiljavazno

 

Nakon deset godina kontinuirane borbe za izmjenu Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, Vlada Republike Hrvatske danas je jednoglasno usvojila prijedlog cjelovitih izmjena Zakona te napravila prvi službeni korak prema osiguravanju besplatnog trajektnog prijevoza otočkoj djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka.

Zahtijevamo od Hrvatskog sabora i njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića da čim prije stavi glasovanje o izmjeni Zakona na dnevni red, kao i od saborskih zastupnica i zastupnika da joj svojim glasovima daju konačnu potporu. I dalje nadziremo rad Vlade i Hrvatskoga sabora, kao i provođenje cjelokupne izmjene Zakona dok Zakon ne bude odobren od svih institucija i potom implementiran.

Također, želimo izraziti zadovoljstvo što su izmjenom Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu obuhvaćene i ostale kategorije putnika koji su dosad bili zapostavljeni, a među kojima su osobe s oštećenjima donjih ekstremiteta 80% ili više, hrvatski ratni i vojni invalidi sa 100% tjelesnim oštećenjem, osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje osjetila vida od 100%, gluhoslijepe osobe sa 100% oštećenjem te osobe s invaliditetom kojima je utvrđen III. i IV. stupanj funkcionalnog oštećenja, poručili su iz udruge Brački pupoljci.

Udruga „Brački pupoljci“ već se deset godina bori da se djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka osiguraju veća prava u trajektnom prijevozu. Samo ove godine, zahtjev za osiguravanjem besplatnog trajektnog prijevoza u svrhu terapija odbijen je čak dvaput, i to u saborskom Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu odnosno, Odboru za zdravstvo i socijalnu skrb. Polovicom ove godine udruga „Brački pupoljci“ podigla je svijest hrvatske javnosti o borbi za besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, te su se istoj pridružili mnogobrojni hrvatski građani, uključujući i osobe iz javnoga života. Sve je kulminiralo prosvjedom #neštozbiljavažno 6. srpnja 2019. u supetarskoj trajektnoj luci i simboličnom blokadom trajekta od 120 sekundi za 120 mjeseci (deset godina) koliko se udruga bori za ovo pravo.

Nedugo nakon toga stiglo je i rješenje ministra Butkovića u vidu „Zaključka o davanju preporuke brodarima za privremeno odobravanje besplatnog prijevoza za pojedine kategorije osoba s invaliditetom“. Udruga je rješenje ocijenila polovičnim i privremenim jer sudbina otočke djece s teškoćama u razvoju i njihovo odlazak na prijeko potrebne terapije na kopnu ne smiju ovisiti o vanjskim faktorima, poput raspoloženja vladajuće struje ili dobre volje državnih ili privatnih brodara, što se isključivo može jamčiti slovom zakona, nikako zaključcima i preporukama.

Podsjećamo, prema trenutnome Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, osobe s invaliditetom imale su pravo na povlasticu od 75 posto od redovne cijene Jadrolinijine trajektne karte za samo četiri putovanja godišnje. Jednim putovanjem smatralo se polazno – povratno putovanje kopno – otok ili obrnuto. Pritom, djeca s teškoćama u razvoju nisu pripadala nijednoj kategoriji stanovnika koji, prema zakonu i Jadrolinijinom pravilniku ostvaruju pravo na besplatan prijevoz te su, nakon ta „povlaštena“ četiri putovanja, morala plaćati kartu kao i svi ostali radno sposobni stanovnici otoka.

U isto vrijeme među roditeljima ima velik broj onih koji, uz ostale izazove života na otoku, jedva financiraju i osnovne životne obaveze. Primjerice, trajektna karta za jedno polazno i povratno putovanje za Bračane košta 200 kuna, a u tu cijenu ulazi i automobil prijeko potreban za transport djece s teškoćama u razvoju. S obzirom na to da pojedina djeca moraju i po nekoliko puta tjedno putovati na terapije na kopno, troškovi prelaze i 3.000 kuna mjesečno. Ako je tako na Braču, može se samo zamisliti kako je tek onda onima s još udaljenijih otoka poput, recimo, Hvara, Visa ili pak Lastova gdje su karte još skuplje. Također, zbog potrebe za cjelodnevnom brigom za dijete, u mnogim obiteljima radi samo jedan roditelj što dodatno otežava, već dovoljno tešku, financijsku situaciju.

Ovim putem zahvaljujemo svim ljudima koji nas podržavaju u našemu radu, koji su poduprli prosvjed #neštozbiljavažno u Supetru, medijima koji su odgovorno izvještavali o našim zahtjevima te svim ljudima dobre volje koji su putem društvenih mreža svakodnevno kroz fotografije i videa s našim hashtagom #nestozbiljavazno pomogli da se pročuje vijest o našoj borbi, poručili su Pupoljci.