U četvrtak, 27. lipnja, održana  je u Teatrinu Završna svečanost Osnovne škole Bol, odnosno njenog četvrtog i osmog razreda.

Četvrtaši su se predivnim programom i dirljivim rastankom oprostili od svoje učiteljice Nade Okmažić i na jesen kreću u peti razred, a šestoro bolskih osmaša u srednju je školu ispratio razrednik Jure Matković i naravno cijela škola.

Nakon prigodnog programa učenika slavljenika uz gostovanje Mandolinskog orkestra pod vodstvom Daniela Kelave,  podijeljene su i svjedodžbe, pohvalnice i nagrade. U ime Osnovne škole Bol priznanja i zahvale za suradnike i zaslužne uručio je na kraju ravnatelj Bartul Bakulić.

Ovogodišnji  dobitnici za nesebičnu podršku te financijsku ili logističku pomoć školi su:

Općina Bol, TZO Bol,  Inicijativa Božićni grad. DVD Bol, DVD Supetar, Centar za kulturu Bol, Turističke agencije Adria i  Fetiva, PZ Bol, Knjigovodstveni servis Palavra& Jakšić, Klara knjigovodstvene usluge, Kamp Kito, JVP Grada Zagreba, Udruženje obrtnika Brač.

Posebnu zahvalu, a i nekoliko dirljivih iznenađenja dobila je učiteljica Nada Okmažić koja nakon 41 godine radnog staža ispraća svoju posljednju školsku generaciju. Za nju su se okupili predstavnici gotovo svih 12 generacija kojima je predavala, a od kojih su dvije upravo imale završnu svečanost. Od prve generacije odnosno školske godine 1978. / 79., pa redom do ove posljednje, uči Nada je dobila 12 kamenih cvjetova sa školskim godinama polaznika. Kao predstavnici svojih generacija izlazili su tako od prve Sani Bodlović, treće Ivana Bošković, zatim Slavica Bartulović, Irma Cvitanić, Matea Cvitanić, Milan Matić, Anđela Topalović  Marin Karmelić i naravno sadašnji četvrtaši i osmaši. U ime generacija Nadi je zahvalila Ivana Bošković Ivičić, a učiteljica je dobila i posebnu zahvalnicu i buket od ravnatelja Bartula Bakulića i svih školskih kolega.

Završna je svečanost nastavljena na domjenku koji su pripremili roditelji.