Izvor: Krizni stožer RH / Krizni stožer Brač

Trenutno je potvrđeno ukupno 2047 osoba zaraženih koronavirusom, a 1232 osobe su ozdravile. U posljednja 24 sata, broj novoboljelih porastao je za 8.

Šezdeset i tri osobe su preminule. 21 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 33.577 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 13.839 osoba.

Koronavirus HR 28042020Na Braču imamo jednu osobu zaraženu korona virusom, u samoizolaciji su 22 osobe i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno.

U tijeku je prva faza relaksacije mjera donesenih u sklopu borbe protiv epidemije pa je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz novih preporuka za sprječavanje infekcije u radnim i javnim prostorima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, sve ih možete pronaći ovdje.

Podsjećamo kako su suglasnosti za prijevoz i dalje na snazi ali ih sad izdaju općinski stožeri CZ i stožer CZ grada Supetra a uvjeti za izdavanje istih znatno su ublaženi posebno za gospodarstvenike. Evo i svih kontakata za izdavanje suglasnosti za trajektni prijevoz po pojedinim općinama i gradu Supetru kao i vremenu zaprimanja zahtjeva objavljujemo u nastavku pa vas molimo da iste šaljete na točne adrese.

Od početka travnja je aktivan i sustav e-Propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-Propusnica. Više o e-Propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE.

Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Zato se ovim mjerama zatvaraju djelatnosti u kojima je više osoba u bliskom kontaktu te se zabranjuje okupljanje više od 5 osoba.

Sve trgovine koje će raditi će morati poštivati mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a HZJZ će izdati preporuke za prijevoz koje će vrijediti na nacionalnoj razini.

Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.

Važne upute za starije osobe i kronične bolesnike potražite ovdje.

Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.