Velike nevolje uvijek zbližavaju i probude najljepše u ljudima. Tako je i ovoga puta cijela Hrvatska, a naravno i Bol i otok Brač, pokazala i srce i spremnost na akciju i veliku želju za pomoći Petrinji, Sisku, okolici, stradalima.

Posljednjeg dana 2020., dugujemo barem mali izvještaj naše zajedničke jučerašnje akcije.

Najprije smo oglasili javni poziv Crvenog križa Brač kao i dodatne detalje i informacije centralne organizacije Crvenog križa za cijelu Hrvatsku te jučer u Centru za kulturu Bol prikupili dva prepuna kombija hrane i higijenskih potrepština te zaštitne opreme za potrebite s područja stradalog u potresu!

Odaziv je bio odličan, a  doprinos u svega nekoliko sati ogroman. Bilo je i puno pomagača u Domu kulture koji su sortirali i pakirali, a jutros su i bolski vatrogasci pomagali napuniti vozila Crvenog križa.

Brojni su se ljudi javljali za pomoć, naknadno htjeli nešto donijeti, brojni ste se sami organizirali, uplatili, poslali.

Nekako je lijepo reći i ovako – hvala svima!

Sasvim spontano se jučer dogodila i još jedna akcija.

U kontaktu s našim sumještaninom Ivanom Kaštelanom, a koji je s Petrom Marinkovićem i Markom Karmelićem bio blizu Gline i imao informacije iz prve ruke  – dogovorili smo brzu, lokalnu i konkretnu akciju za ljude tamo te se u Czk Bol u samo par sati napunio cijeli kombi odjeće, deka, vode – sve što su nam tražili iz Gline. Sve je sinoć ukrcano u kombi braće Peša koji su se jučer javili za besplatan prijevoz, a s njima je odmah sinoć krenuo i kombi Alena Dimića koji je vozio i dodatne stvari Torcide Brač i Crvenog križa Brač.

Donosimo slike i snimke – jutros je sve već iskrcano u DVD GORA kraj Gline, a vidjet ćete i naše bolske momke – Ivane, Marko, Petre –  svaka čast te bračku ekipu vozača – Petre, Tino, Alene, Martina – uvijek – hvala i svaka čast!

I nemojte zamjeriti ako nekoga nema na slikama i u zahvali – svatko ipak valjda pomaže od srca i za sebe.

Kad se nešto organizira, poziva, traži i u par sati uspije – onda mislim da dugujemo fotografije, bravo i hvala.

Ako smijemo pohvaliti i dodati i posebnu inicijativu iz Taverne i bara Noa – Josip Niđo Eterović i David Vukota već su predali svoju pomoć i pun kombi stradalima. 

Na terenu su od početka u akciji i naši –  Ivica Plenković i Bračanin Davor Cvitanić sa svojim psima tragačima.

I tko zna što još ne znamo…a svima na čast.

Akcija i pomoći će trebati i biti još puno.

Za danas još jednom budimo ponosni što smo bar malo sudjelovali i posvijestimo sebi sreću da smo u toplom, u svojim kućama i sa svojim dragima – sretno nam svima u novoj 2021. godini!