Na Braču imamo jednu osobu zaraženu korona virusom, u samoizolaciji su 24 osobe i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno.

Na današnjoj redovnoj konferenciji za tisak nacionalni je Stožer civilne zaštite RH objavio najnovije informacije o koronavirusu u našoj zemlji prema kojima je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 18 novo-dijagnosticiranih. Od jučer su preminule dvije osobe u Splitu, 96-godišnja ženska osoba i 55-godišnji muškarac, i jedna u Zagrebu. Na respiratoru je 27 ljudi, hospitalizirana je 331 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je danas da se produžuju mjere zabrane okupljanja i rada objekata poput kafića koje će sigurno trajati do 4. svibnja.

Najavljeno je i ublažavanje mjera e-propusnica i to tako da više unutar pojedine županije neće biti potrebne e-propusnice, mjera bi na snagu trebala stupiti u ponoć, prema posljednjim informacijama odluku o njenoj implementaciji i točnom datumu od kad će vrijediti donijet će županijski stožeri CZ. Što će to točno značiti za kretanje ljudi na našem otoku kao i  ono u trajektnom prometu objavit ćemo na našim stranicama kad i ako se na području naše županije ista odobri i donese.

Sve stanovnike otoka još jednom pozivamo na staloženost, zdravorazumsko ponašanje i striktno pridržavanje svih mjera koje su na snazi.