Na Braču nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji su od jučer 53 osobe i nalaze se pod nadzorom.

Na sjednici Kriznog stožera otoka Brača održanoj danas u Nerežišćima razmotrena je trenutna sigurnosna situacija na otoku. Utvrđeno je da se postrožene mjere koje je Nacionalni stožer civilne zaštite RH donio jučer provode, te da je stanovništvo i njima pravovremeno i kvalitetno informirano. Kako bi se izbjegle sve nejasnoće tiskani su i leci sa svim informacijama i kontaktima potrebnim za razjašnjenje eventualnih nejasnoća oko njihovog provođenja koji će se preko općinskih i gradskih službi podijeliti po svim mjestima na otoku.

Krizni stožer otoka Brača aktivno putem e-Vizitora i sustava MUP-a provodi i provjerava stanje sa potrebom i provođenjem mjera samoizolacije na području čitavog otoka i na sve dojave o nepridržavanju istih reagira pravodobno.

Krizni stožer dao je svoju suglasnost na prijedlog Agencije za linijski prijedlog i nacionalnog brodara Jadrolinije za izmjenu reda plovidbe trajekata kojom bi se na liniji 631 Split – Supetar do daljnjega ukinuli polasci u 22:45 iz Supetra u 23:59 iz Splita.

Krizni stožer otoka donio je i čitav niz preporučenih mjera za sve jedinice lokalne samouprave pa se tako između ostalog od danas se na području čitavog otoka preventivno zatvaraju sva dječja i sportska igrališta i zabranjuje se njihovo korištenje za bilo koju vrstu grupnih aktivnosti.

Svim se ugostiteljima koji imaju štekate na javnim površinama na području otoka nalaže da do trajanja posebnih mjera zaštite onemoguće njihovo korištenje.

Krizni stožer napominje kako se slijedom postroženih mjera NSCZ RH i privremenih mjera Hrvatske biskupske konferencije na našem otoku otkazuju sva vjerska okupljanja, kako u zatvorenom tako i na otvorenom. Potpuni popis mjera HBK možete pročitati ili preuzeti ovdje.

Na kraju sjednice Krizni je stožer donio zaključak da se prema Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH uputi apel da poduzme sve što je u njihovoj moći kako bi se u trajektnom prometu prema otoku reducirao broj putničkih dolazaka i odlazaka koji nisu nužni.

Od ostalih informacija izdvajamo onu o novoj promjeni voznog reda našeg otočnog autobusera Arrive kojeg možete provjeriti i preuzeti ovdje a obavještavamo vas kako je i Zagrebačka banka, poslovnica Supetar mijenja radno vrijeme provjerite ga ovdje.