Izvor: Morski.hr / DalmacijaDanas | Foto: DD / Schiebel

Oko 9.20 sati jugoistočno od bračkog aerodroma došlo je do pada bespilotne letjelice.

Prilikom pada drona došlo je do zapaljenja, pa su u akciju gašenja izašli vatrogasci iz Bola i Supetra.

Bio sam na bračkom aerodromu i u jednom trenutku su svi počeli trčati. Vatrogasci su krenuli s bračkog aerodroma put Bola. Putem smo naišli na mjesto pada gdje je izbio požar. Vidjeli smo već četiri vatrogasna vozila u tom smjeru

rekao nam je čitatelj.

Trenutno je opožarena površina oko 100 kvadrata borove šume na nepristupačnom terenu. Požar gase vatrogasci DVD Supetar, Bol, Pučišća i Selca

rekao nam je vatrogasni zapovjednik Nikola Martinić Dragan.

Kako doznajemo, dron je u vlasništvu Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), a koristi ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Izjava iz Ministarstva mora

Danas se u jutarnjim satima, neposredno nakon polijetanja iz Zračne luke Brač, bespilotni zrakoplov tipa Schiebel S-100, iz zasad neutvrđenih okolnosti srušio na nenaseljenom i nepristupačnom, kopnenom dijelu otoka Brača, službeno je u priopćenju potvrdilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Po dojavi o padu interventne službe izašle su na teren, a sukladno pravilima sigurnosti zračnoga prometa obavještena su sva nadležna tijela. Prema dostupnim informacijama nema ozlijeđenih osoba, kao niti materijalne štete na objektima.

Bespilotni zrakoplov je, prema današnjem rasporedu, trebao obavljati redovne aktivnosti vezane uz podršku sigurnosti plovidbe i zaštite mora, u sklopu usluga koje državama članicama Europske unije stavlja na raspolaganje Europska agencija za pomorsku sigurnost EMSA, priopćilo je Ministarstvo mora.

 

Dron schiebel