Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 292 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Od 292 obrađena testa 67 uzorka je sa otoka Brača. Uzorci za testiranje uzimaju se kontinuirano i šalju na daljnju obradu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada je ukupno izliječeno 412 osoba.

  • 40 osoba je hospitalizirano.
  • 103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.
  • 3 osobe nalaze se na respiratoru i to 2 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije.
  • 7 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom.

Krizni stožer Brač – Dnevno izvješće

Na Braču imamo četrdeset osoba pozitivnih na korona virus, završeno je testiranje dijela jučer uzetih uzoraka na našem otoku među njima nema pozitivnih rezultata.

Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 292 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Od 292 obrađena testa 67 uzorka je sa otoka Brača i svi su negativni.

Ostatak rezultata od ukupno 111 jučer uzetih uzoraka na Braču bit će poznat do kraja dana.

Danas na nasem otoku nije bilo uzimanja novih briseva.

Ukupan broj osoba pozitivnih na koronavirus na našem otoku je tako o dalje 40, dok je njih 154 u samoizolaciji i o svi su oni pod stalnom medicinskom paskom dok evidenciju i pasku o pridržavanju propisanih mjera samoizolaciji kao i obično provodi policija.

Podsjećamo kako su na cijelom području otoka na snazi nove mjere koje je na razdoblje od 14 dana u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa  jučer donio Nacionalni stožer CZ RH. Nakon isteka tog roka napravit će se nova epidemiološka evaulacija i u zavisnosti od njenih rezultata poduzeti odgovarajući koraci, više o tome pročitajte ovdje.

Trajektne se linije prema našem otoku u sklopu mjera izolacije ponovno reduciraju, više o tome pročitajte ovdje.

Zbog novonastale epidemiološke situacije na Braču, specijalistička pedijatrijska ordinacija u Supetru radit će po novom radnom vremenu, više o tome pročitajte ovdje.

Još jednom pozivamo puk otoka na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih mjera,  ne podliježite panici i neprovjerenim informacijama.

Poslovnica Privredne banke Zagreb d.d. u Supetru ne radi sa klijentima

Od ponedjeljka, 11.5.2020. godine poslovnica Privredne banke Zagreb d.d. u Supetru do daljnjeg je zatvorena. Svim djelatnicama poslovnice preventivno je određena samoizolacija zbog sumnje na kontakte sa COVID pozitivnom osobom.

O svim promjenama i eventualnom nastavku rada poslovnice ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Na Brač stigla i zaštitna oprema za Domove

Danas je Ravnateljstvo civilne zaštite isporučilo posebnu pošiljku zaštitne opreme namijenjene Domovima za starije i nemoćne na otoku Braču.

Ovim putem zahvaljujemo se i Jadroliniji i njenim djelatnicima koji su ne samo u ovom slučaju, nego i cijelo vrijeme trajanja ove epidemije na raspolaganju nama otočanima za sve što nam treba.