Uslijed pandemije koronavirusa koja ostavlja duboki trag na svim segmentima društva pa tako i na dostupnost putovanja, zračni je promet jednako drastično posljedično pogođen što se, naravno, odrazilo i na odgodu početka prometa na bračkom aerodromu: uspostava redovitog prometa utorcima i subotama između Brača i Zagreba očekuje se od 9. lipnja, dok se početak odvijanja charter prometa s Austrijom očekuje 20. lipnja.

Kao i svih prethodnih godina, redoviti promet između Brača i Zagreba kao i chater letove iz i prema Grazu (Austrija) obavljat će hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines, dok će ostatak charter prometa između Brača i Austrije (Beč, Linz i Innsbruck) letjeti češki prijevoznik ČSA.

O zaštitnim zdravstvenim mjerama kojih se potrebno pridržavati na letovima, prijevoznici će svoje putnike obavijestiti prethodno letu. Također, mjere zaštite od širenja zaraze koronavirusom provodit će se i na aerodromu Brač o čemu će se putnici moći informirati na internetskoj stranici aerodroma kao i na samom ulazu u putničku zgradu, a smjernice će biti objavljivane i na lokalnim portalima.