U Vužića kali ispred Centra za kulturu ovih se dana vježba širenje ljubavi!

Na inicijativu umjetnice Ivane Penjak Kasavice, “sakupljačice ljubavi”, snima se video “Ljubav za Bol”, svakog dana do 19. kolovoza 2020., od 19 do 24 sata, ispred Centra za kulturu Bol.

Dovoljno je samo doći i odmoriti, u zagrljaju bezopasnih bračkih poskoka punjenih lavandom, šireći ljubav! Ljubav je za svaki otrov pravi protuotrov što je razlog više za doći u Vužića kalu i svojim kratkim prisustvom širiti ljubav! Umjetnica i idejna začetnica ovog projekta, Ivana Penjak Kasavica, medijska umjetnica iz Splita, svoj je umjetnički projekt “Sakupljačica ljubavi” započela 2009. godine.

“U njegovoj osnovi jednostavna je metoda snimanja statičnom kamerom, a portreti koje vidimo predstavljaju pojedince koji su pristali na umjetničin zahtjev da u objektiv kamere tijekom ograničenog vremenskog trenutka emaniraju ljubav. Za razliku od klasično shvaćenog portreta kojem je cilj ostvarenje sličnosti, izraz osobnosti i raspoloženja portretirane osobe, umjetničini portreti sredstvo su akumuliranja, te potom širenja emocije ljubavi i njene opće ljudske dimenzije neovisne o rasnim, spolnim, svjetonazorskim i kulturološkim polazištima koja uspješno razdvajaju čovječanstvo” – rekao je o ovoj umjetničkoj ideji kustos, likovni kritičar i umjetnički kreativac Branko Franceschi.

Ako želite dati malo “Ljubavi za Bol”, čekamo vas ispred Centra za kulturu, jer kako znamo, “ljubav je Bol”!