Stožer CZ RH dana 4. svibnja 2020. godine donio je tri nove Odluke o II. fazi relaksacijskih mjera.

Među ostalim odlukama se regulira način korištenja dječjih i otvorenih sportskih igrališta, te način bavljenja rekreativnim sportom, sve uz poštivanje općih protuepidemijskih mjera i Preporuka HZJZ, a koje Preporuke su u fazi izrade i donošenja. U tom smislu s dječjeg igrališta u Gradskom parku danas je uklonjena  zaštitna ograda postavljena još 20. ožujka, a  koja je onemogućavala pristup dječjem igralištu.

Također s današnjim danom prestala je važiti Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima (trgovi, parkovi i sve ostale javne površine), uz napomenu kako su i dalje na snazi opće protuepidemijske mjere, prije svega mjere držanja socijalne distance, te zabrane održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu.

Isto tako Izmjenama i dopunama odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva te načinu održavanja pogreba,  djelomično se ublažuju postojeće mjere te proširuje krug osoba koje mogu nazočiti prigodama  sklapanja braka i održavanja pogreba.

Odluke možete pogledati ovdje:

Odluku o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta

Odluku o ID Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva

Odluku o ID  Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja