Izvor: Krizni stožer Brač | Foto: Krizni stožer Brač

Na današnjoj sjednici Kriznog stožera otoka Brača uz suglasnost predstavnika epidemiološke službe a obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju na otoku predloženo je ukidanje svih mjera koje su trenutno na snazi.

Zajedničkim prijedlogom u ime svih jedinica lokalne samouprave na otoku i njihovih stožera civilne zaštite zatraženo je od Nacionalnog stožere CZ RH da se režim života na našem otoku koji je do danas bio uređen predmetnim mjerama u potpunosti relaksira kao što je to slučaj u ostatku zemlje.

Predloženo je da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja tj. da se od ponoći ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te u potpunosti prekine sa režimom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku kao i suglasnosti za prijevoz trajektima kopno – otok dok bi za ostatak mjera koje između ostalog ograničavaju rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih, sportskih i vjerskih okupljanja, uporabu dječjih i sportskih igrališta i zadržavanje na ulicama i koje su uvedene kasnije, predlaženo da prestanu vrijediti u nedjelju 24. svibnja 2020. godine točno u ponoć.

Očekuje se konačna odluka nacionalnog stožera CZ RH, koju ćemo objaviti odmah po njenom donošenju.

Po usvajanju prijedloga škole bi na našem otoku trebale sa radom početi u srijedu 27. svibnja 2020. godine u skladu sa mjerama i programom koji je na snazi u ostatku Hrvatske.

Od ponedjeljka 25.5. ponovo plovi katamaran Jelsa – Bol – Split

Linija kreće sa prvim polaskom iz luke Bol ujutro u 6:25.