Centar za kulturu Bol poziva bolske mališane na gostujuću  predstavu za djecu.

U ponedjeljak 9. ožujka, s početkom u 11.30 sati, u Kino Bol dolazi Studio  Suncokret iz Splita s ekološkim lutkarskim mjuziklom ZELENA PRIČA.

Kako zaštititi okoliš? Kako odvajati otpad? To su samo neka od pitanja na koja odgovore traže smetlar Medo te mudra Sova, Gica Prljavica, Magarac, Ribica, Vjeverica i Glista koji su i junaci ovog ekološkog lutkarskog mjuzikla koji je ostvaren u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Republike Hrvatske.

Junaci ovog lutkarskog mjuzikla u svojim prirodnim staništima susreću sa raznim vrstama onečišćenja, te dok neki uživaju praviti nered drugi traže rješenja kako okolišu vratiti stari sjaj. Tijekom predstave djeci se prikazuju osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način. Uz veliki broj edukacijskih songova možda je najvažnije istaknuti i glavnu misao ovog ekološkog mjuzikla : „O zaštiti okoliša brinemo se od malena.“

Studio SUNCOKRET je umjetnička organizacija iz Splita koju je osnovao Duško Mucalo koji je ujedno i autor brojnih edukativnih lutkarskih mjuzikla za djecu. U kratkom periodu Studio Suncokret i Duško Mucalo uspjeli su postati sinonim za edukaciju, pjesmu i veselje među najmlađima diljem Hrvatske.

Lutke izrađuje Jakov Gavran magistar kazališne umjetnosti akademski glumac i lutkar na Umjetničkoj akademiji u Osijeku dok su za scenu zaduženi St Arc i Slaven Raos.

Studio Suncokret u ponudi ima pet predstava “Festival životinjskog carstva”, “Slon Bon ton”, “Koje je godišnje doba najljepše’, “Što ću biti kad odrastem?” te najnoviju od sezone 19/20 edukacijski lutkarski mjuzikl s temom ekologije i zaštite okoliša “Zelena priča”.

Zelena pričahttp://www.mucalo-suncokret.com/predstave

Ulaznica je 20 kn.