S ponosom svakodnevno prenosimo informacije, potrebe i fotografije o brojnim akcijama i inicijativama iz naše općine za Petrinju i okolna područja.

Od prvih hvalevrijednih navala dobre volje i donacija, nove su akcije sve konkretnije i ciljane, usmjerene konkretnim obiteljima i nevoljama.

Mnogi od vas pomažu u privatnim inicijativama, malim grupnim dogovorima, javnim akcijama.

Nakon povratka naših ekipa s prvih tura pomaganja i građevinskih popravaka, sakupljali smo i vaše novčane doprinose za podmirenje računa dodatno i ciljano kupljenih lijekova, hrane za bebe i najviše građevinskog materijala za hitne sanacije.

Nekoliko je  bolskih obitelji odmah osiguralo dio novca, a onda je u mini stožer Centra za kulturu Bol, a gdje se uglavnom dogovaraju mini akcije i odlasci, stigla i odlična vijest od bolskog načelnika Tihomira Marinkovića i iz Općine Bol, koji su čuvši za vrijednu bolsku ekipu s petrinjskih krovova i skupljanje donacija, odlučili podmiriti najveći račun iz Berice i pokriti 5350 kuna građevinskih troškova.

Podsjetimo da Općina Bol ima i posebnu inicijativu zbrinjavanja jedne obitelje, a obećala je i dalje pomogati lokalne inicijative.

U najavi je nova i konkretna akcija za pomoć jednoj petrinjskoj obitelji kojoj bi bolski građevinari i vatrogasci idući tjedan kompletno riješili jednu montažnu kućicu.

O tome detaljno narednih dana s molbom za pomoći, ali uz naš pokušaj da izbjegnemo novčane donacije i objavimo konkretan popis potrebnog materijala koji bi onda ljudi direktno donirali i kupovali da u svim akcijama imamo što manje dodira s novcem, a bez kojeg se na žalost ipak ne može.

Napominjemo i da su u tijeku već najavljene akcije: