Kao što smo vam u prethodnim izvještajima najavili – u tijeku su stalne pojedinačne i grupne akcije za pogođena područja iz svih dijelova Hrvatske, a tako naravno i s našeg otoka i iz našeg Bola. O prvim smo divnim akcijama odmah i pisali:

Obavijest o prikupljanju pomoći za potresom stradale
Bolski i brački doprinos za stradale u potresu – prvi koraci

Večeras su nam se iz Petrinje javili trenutni bolski predstavnici – Drago Eterović Šale te Željan Koljatić, a s njima su ostali i kolege Amil Hasandić i Mario Gaši. U telefonskom razgovoru njih je neizmjerno pohvalila i svima zahvalila njihova domaćica i koordinatorica u Petrinji, gospođa Jasenka Šubić. Podsjetimo da su nakon povratka prve ekipe odmah nastale nove inicijative, pa je tako 2.1.  pet prepunih kombija otišlo za Petrinju. Pomoć su odnijeli braća Josip i Kristijan Bačić,  bolski vatrogasci – Domagoj Marinković, Nikola Ivelić i  Nikola Topalović Čarli te naravno gore navedena ekipa koja je ostala sanirati krovove i kuće i dalje nastavlja pomagati do petka. Sve što su odnijeli, donosili ste danima kod malog Studenca, na rivu, u CZK Bol ili momcima direktno, a dio je preuzet i u Supetru nakon još jedne brze akcije Crvenog križa Brač te ostatak preuzet u Berice. 

Mnogi su se Boljani aktivno uključili na svoje načine i svi pomažu koliko mogu. 

O vašim akcijama i prijedlozima za pomoć možete nam isto javiti – mislimo da vrijedi objaviti lijepe vijesti i akcije.

Brojni se mještani javljaju u Centar za kulturu Bol nakon početnih akcija doniranja jer žele donijeti hranu i odjeću, ali kako svima usmeno i u telefonskim razgovorima odgovorimo – napominjemo da nema otvorene stalne akcije prikupljanja nego se skuplja sve ciljano za određeni kombi prije polaska i da zasad ipak nema potrebe za hranom i odjećom u Domu kulture. Kao i u prethodnim molbama ponavljamo  da se najviše traže najloni, cerade za pokrivanje krovova / može i stare cerade od maslina /, kabeli, grijalice, baterije, žarulje, baterijske svjetiljke, vreće za spavanje. Građevinski materijal se kupuje ciljano i nosi pa smo mnoge od vas zamolili i za novčane donacije koje ste davali ili dajete direktno momcima koji idu u nabavu i pomaganje, a dio sredstava skupljat će se za preostali otvoreni račun koji je napravljen prije polaska ekipe.  

Molimo sve koji žele pomoći na taj način da se jave u Czk Bol – Ivana 099 316 1468.

Na putu su već i nove ekipe. Javimo detalje.

Sretno svima i hvala.