Tekst: B.G.

Drage Bolke, Boljani, svi koji se nadate kako ćemo nakon godinu dana pauze, uspijeti otvoriti vrata Božićnog grada i stvoriti blagdanski ugođaj u ovim čudnim vremenima…. Za sve vas imamo lijepe vijesti – HOĆEMO!

Ipak, s obzirom na cjelokupnu situaciju, odrzavanje Bozićnog grada će biti organizirano na drugaciji način nego prethodnih godina.
Plan je sljedeći…umjesto onog ustaljenog perioda od 13.-26.12., ove godine ce Bozicni grad biti otvoren vikendima, dakle, petak-subota-nedjelja.

Prvi radni dan i otvaranje Božićnog grada 2021. planirano je za PETAK 10.12.2021. Iznimka ce biti jedino Badnjak kada necemo raditi, a na sam Božić, ocekujemo vas u popodnevnim satima. Razlog tome je taj što, zbog svojih ili privatnih ili poslovnih razloga, neke od nas žena, majki nece moci sudjelovati. To nas je dovelo u situaciju da i mi imamo mali problem s radnom snagom i nismo u mogucnosti odraditi dva tjedna “u komadu”.

Zato ovim putem pozivamo sve zainteresirane cure, žene, dečke, muževe, sve vas koji imate volje i zelje odraditi s nama i doprinijeti svojim radom u održavanju još jednog Božićnog grada – pridružite nam se! Postanite dio jedne lijepe božićne priče jer, vjerujte, onaj osjećaj nakon svakog dosad održanog Božićnog grada je nevjerojatan, neopisiv. Kad znaš da si napravio/la nesto za drugoga, od srca, iskreno, kad vidis nasmijana i vesela lica ljudi koji se druže uz kuhano vino i fritule i kad jos nakon svega skupljenim novcima – pomogneš onima kojima je pomoć potrebna….Taj osjecaj treba doživjeti, ne može se opisati.

Imamo molbu…

Vjerujemo kako ste već dobro upoznati s načinom na koji Božićni grad funkcionira i koja je, nama kao Inicijativi i organizatorima, namjera i cilj. Želja nam je i ove godine stvoriti blagdansko ozračje u Bolu, a posebno u ovim čudnim vremenima, svima nam omogućiti malo zabave, smijeha i druženja s dragim ljudima koje nam je svima više nego potrebno.

Također, važno je napomenuti, kao i svake godine dosad, sav prihod od zarade u Božićnom gradu koji bude ostvaren prodajom hrane i pića, nagradnom lutrijom i tombolom – biti će doniran u humanitarne svrhe onima kojima je najpotrebniji.
Zbog svega navedenog, ovim putem Vam se obraćamo sa ZAMOLBOM za donacije.

Svi koji smo uključeni u rad i organizaciju Božićnog grada – radimo to volonterski, a financijska sredstva potrebna za organizaciju istog ( materijal potreban za rad, zabavni i animacijski program), prikljupamo jedino i isključivo donacijama fizičkih i pravnih osoba.

Ukoliko želite pomoći rad i organizaciju Božićnog grada i na taj način postati dio jedne lijepe božićne priče, humanitarnog karaktera, puno bi nam značile Vaše financijske donacije, kako one gotovinske tako i one uplaćene na račun Centra za kulturu Općine Bol
(podaci za uplatu: CENTAR ZA KULTURU OPĆINE BOL, IBAN: HR2523900011101237705, OIB: 44118747392, FRANE RADIĆA 18, 21420 BOL, opis plaćanja: ZA BOŽIĆNI GRAD). Isto tako, donacije nekih od proizvoda koji sami proizvodite ili imate u svojem asortimanu su uvijek dobrodošle.

Vjerujemo kako ćemo i ove godine opravdati očekivanja onih koji se odluče posjetiti Božićni grad, kao i svih Vas koji se odlučite pomoći nam svojim donacijama te da ćemo se svi zajedno dobro zabaviti i ujedno napraviti dobro djelo pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

Unaprijed se od srca zahvaljujemo u ime Inicijative i svih onih kojima ćemo ovim putem pomoći