Prevencija označava skup mjera i aktivnosti s ciljem sprječavanja bilo kakve neželjene pojave i smanjivanja rizičnih čimbenika te jačanja zaštitnih čimbenika razvoja. U sklopu školskog preventivnom programa Osnovne škole Bol održavaju se različite aktivnosti, a jedna od njih održana je ovog utorka.

U suradnji s PU Splitsko-dalmatinske županije g. Ante Radoja, policijski službenik za prevenciju u školama, održao je prezentaciju i predavanje za učenike 5. – 8. razreda. Tema za učenike 5. i 6. razreda bila je “Sigurnost djece na internetu i društvenim mrežama ” dok su učenici 7. i 8. razreda razgovarali o projektu “Zdrav za 5  – projektu prevencije ovisnosti o alkoholu”.

Također su se dotakli i teme opasnost konzumiranja duhana i droga. To su uvijek aktualne i zanimljive teme o kojima je s mladima važno i potrebno razgovarati.

Oba predavanja održala su se uz pridržavanje važećih epidemioloških mjere u dvorani Centra za kulturu Bol čijoj se ravnateljici i djelatnicima zahvaljujemo na pripremi dvorane i njenom korištenju.