Na facebook stranici bolskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva danas se moglo pročitati nekoliko lijepih vijesti kao i najave događanja i  projekata koji slijede.

Bolski vatrogasci poručuju što rade kad nisu na intervenciji ili na vježbama za iste, a tada se, na našu sreću,  intenzivno bave projektima čija je svrha poboljšanje rada DVD-a te edukacija članova i vatrogasne mladeži.

Jedan od njih je projekt “Mali Vatrogasac” , a u kojem je već prikupljeno 16 000 kn. U iščekivanju pozitivnih odgovora s ostalih kontaktiranih adresa vatrogasci se raduju novoj školskoj godini 2019. /2020. u kojoj će ovaj projekt biti proveden te naravno druženju s najmlađim članovima.

Na to se nadovezuje i novi projekt – ” Naša orijentacija”, a koji je u finalnoj fazi izrade, namijenjen bolskim članovima vatrogasne mladeži. Cilj je  edukacija i usavršavanje praktičnih vještina koje su osnova za boravak u prirodi kao što su korištenje kompasa, čitanje topografskih karti te samo snalaženje i rukovanje drugim uređajima za orijentaciju.

Te će vještine biti od velike koristi za uspješno obavljanje svakodnevnih poslova svima, a posebno mogućim budućim operativnim vatrogascima.

Planirana provedba ovog projekta je 2020. /2021.

DVD Bol posebno je ponosan na partnerstvo u projektu DOBRI prema PRIRODI  koji se provodi od 2018. u 4 županije, umrežuje 20 udruga i 5 osnovnih škola s ciljem podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša u obliku raznih radionica, s posebnim naglaskom na dobrobiti recikliranja.

Za trenutni projekt odobreno je 29 000 kn i preko Klastera se čeka ugovor kojim će se jedan dio sredstava preusmjeriti u Dvd Bol.

DVD Bol također ogromne napore ulaže u projekt izgradnje Vatrogasnog doma tražeći bilo kakva pozitivna rješenja (preko naše županije, banaka, EU fondova),  ali o tome više krajem listopada.

Do tada će biti u mogućnosti prezentirati završetak 1.faze u izradi novog vatrogasnog vozila koji je u izgradnji s rokom isporuke za kraj 2019. godine.

Za kraj najava za veliko vatrogasno natjecanje 21. rujna 2019. pod nazivom Sport VALLUM fest, a na kojem će sudjelovati više od 20 vatrogasnih ekipa iz cijele Hrvatske i šire, s prezentacijom hrvatskih otočnih proizvoda, koncertom iznenađenja, natjecanjima i druženjem.

Uskoro više detalja…