Izrada novog vozila za gašenje šumskih požara u završnoj fazi

U završnoj je fazi i izrada novog vozila za gašenje šumskih požara otvorenog prostora koje će na korištenje dobiti DVD Bol. Ugovor za izradu vozila potpisan je 4. travnja 2019. godine s tvrtkom Hidraulika Kurelja d.o.o. koja je dala najbolju ponudu. Ukupna vrijednost vozila s PDV-om iznosi 1.573 750, 00 kn. Kapacitet vozila je 3700 litara vode, šasije MAN TGM 13-290, s ugrađenom vatrogasnom pumpom Magirus Mph.

Prošli tjedan je rukovodstvo DVD-a Bol, sukladno ugovoru otišlo pogledati vozilo i vratilo se s pozitivnim dojmovima. Izrada vozila odvija se prema planu i isporuka se očekuje najkasnije krajem siječnja 2020. godine. 

DVD Bol zahvaljuje Općini Bol jer je prepoznala važnost i financirala nabavku novog vozila. 

Svaka investicija u novu opremu i vozila utječe na brzinu reakcije i samim time povećava sigurnost ne samo mjesta Bol nego i čitavog okolnog područja nego i cijelom otoka, poručuju iz DVD-a Bol.

Stiglo i navalno vozilo

Iz DVD-a Bol javljaju kako je bolski vatrogasni vozni park bogatiji i za jedno polovno vozilo, iz 2000. godine, obilježja MAN 1022, s Rosenbauer pumpom i kapacitetom vode od 2500 litre  te ističu da je time  DVD Bol dobio i navalno vozilo.