Foto: DVD Bol / DVD Selca

U srijedu, 24. travnja 2019. godine na helidromu u Novom Selu (općina Selca), temeljem Programa osposobljavanja za gašenje požara na otvorenom prostoru i prijevoz helikopterom u organizaciji VZ SDŽ, DIP-a i Ministarstva obrane, uspješno je završeno osposobljavanje za helikoptersko desantiranje i prijevoz vatrogasaca.

Spomenuto osposobljavanje provedeno je u tri dijela. Prvi dio je tzv. teorijska obuka, a koja je održana u Supetru, a nakon iste slijedila je provjera motoričkih sposobnosti (sklekovi, trbušnjaci, Cooperov test itd.), a što se održalo u prostorijama DVD-a Bol. Najvažniji i posljednji segment obuke bilo je samo uvježbavanje ulaska i izlaska iz helikoptera, ponašanje tijekom prijevoza i prilikom dolaska helikoptera po vatrogasce.
Osim toga, kolege vježbenici uvježbavali su i prihvat tzv. „krušku“. A ranije su se upoznali i imali priliku raditi s prijenosnim vatrogasnim pumpama te ostalom opremom koja se koristi prilikom vatrogasnih intervencija.

Nakon završene današnje vježbe, obuku su uspješno završila 33 vatrogasca s otoka Brača i to članovi DVD Selca, DVD Bol, DVD Supetar, DVD Pučišća.