Za sutra je na stranici Metoalarma najavljeno veliko jugo za splitsko područje. Ako ste planirali sutra na katamaran, morali biste imati neku alternativu jer eto novoga razloga zašto katamaran vjerojatno neće pristati u Bol.

 

Nismo sigurni na koju bi se adresu trebalo obratiti, ali mislimo da bi svakako trebalo povući pitanje o broju nepristajanja katamarana u Bolu. Prošli smo se četvrtak svi mogli sami uvjeriti da čak i po bonaci katamaran ne pristane uvijek u Bolu. To potvrđuje i fotografija u naslovu, a i ova u nastavku. Fotografije su snimljene na spomenuti dan i to u vrijeme kad je katamaranska linija otkazana.

Zanimljiva je situacija da katamaran Vida pristaje skoro po svakom vremenu i u svako doba dok ostali katamarani imaju velik broj otkazivanja plovidbi.

Kako nam je doduše nekoliko pomoraca objasnilo, nisu problem katamarani već kapetani na njima. A kapetani odlučuju hoće li ili neće ploviti ili gdje će pristati  katamaran.

Katamaran naš svagdašnji

Već smo najavili i pisali da Jadrolinija u novoj godini planira pomaknuti subotnju liniju da kreće iz Splita u 23 sata, umjesto u 16 sati. S pravom se pitamo  kako li će onda pristajati u Bolu?

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će puta subotom u ponoć katamaran uspjeti pristati u našu luku.

 

Foto: Jelena Cvitanić