Malo o nama i izvan impressuma ili pitali ste, odgovaramo!

Budući da težimo biti ozbiljan i otvoren portal naravno da imamo i opciju Pišite nam.

U ponedjeljak smo dobili upit od stanovitog gospodina Mate koji glasi:

koliko novaca kosta ovaj portal i njegovo odrzavanje? koliko ce sve to jos dodatno kostati mjestane?

Ne obazirući se na format u kakvom je napisano, Ivana Bošković Ivičić je napisala brzi odgovor nadušak, iz srca u ime redakcije (Redakciju portala činimo ja, Roni Marinković i Ivana B.I.):

Poštovani,

Hvala na pitanju.

Ovaj portal košta puno, ali samo određene mještane.

To su točnije:
Roni Marinković, koji svojom firmom plaća održavanje, a puno više svojim radom i vremenom sav web.
Zatim Ivana B.I. također svojim vremenom i radom. 

Nama je to puno skuplje od bilo kojih drugih troškova.

Za nama polako i ostali suradnici… koji također sudjeluju radom i vremenom.

Niti jedna ustanova ili institucija ne plaća i neće platiti ništa.

Kad krene dio za reklame, možda nam Mate ili srecica (mail adresa je srecica@ op.a.) pomogne.

Kako niste ni Roni ni Ivana, ne morate biti opterećeni ni zabrinuti ni za mjesto ni za mještane, a pogotovo ne proračun.

Za ostala pitanja, stojimo na raspolaganju,
Redakcija

….

Nakon odgovora su uslijedili još raznorazni mailovi s optužbama i vrijeđanjima, koje ne želim prenositi i zamarati ni sebe ni vas jer nije vrijedno gubiti vrijeme na takve anonimne komentare.

Naš je anonimus Mate i dalje prilično uporan sa pitanjem koliko portal košta, a to je ipak možda pitanje koje bi moglo zanimati i druge mještanje,  ponukan takvom upornošću dotičnog, evo još jednom i ja da kažem koliko i koga ovo sve košta.

Košta najviše mene i Ivanu (Ivanu, ne CZK Bol!) i to  vremena i volje i živaca da pružimo objektivni medij koji će nadam se djelovati pozitivno u svakom smislu. Niti kune nije potrošeno u novcu, mada sve ovo košta. Ja svojom firmom plaćam smještaj stranica i održavanje istih, a svojim radom plaćam da sve to funkcionira.

Koliko to stvarno košta? Ako ćemo u detalje, potrošeno je na razvoj stranice realno 15tak radnih dana, jako puno živaca i bačenog slobodnog vremena od strane mene, Ivane i svih koji su nam pisali tekstove za Vas. Koliko košta naše vrijeme? Meni je neprocjenjivo, a ako uzmemo prosjećnu plaću za ovakve poslove možete i sami izračunati.

Niti jedna institucija, niti jedna osoba, nitko nije dao niti kune za ovaj portal, niti ću to od ikoga tražiti. Ovaj portal je za Bol koji volim i poklonjen je Bolu i Boljanima.

Na Vama je da ga prihvatite ili ne, da nam šaljete što želite da objavimo, a objavit ćemo sve (naravno ne vrijeđanja i sve ostalo što nije na zdravoj strani razuma) sa zadovoljstvom i nadam se na radost svih.

Gospodinu sam odgovorio da na anonimna pitanja više neće dobiti odgovor, a to vrijedi za sve anonimne upite. Mi smo tu imenom i prezimenom, pa ako imate bilo kakva pitanja, stojimo na raspolaganju.

U ime redakcije,
Roni Marinković

 

Drugi o nama:
Pokret otoka
DalmacijaDanas