Tekst: BOLinfo.hr / Brattia Laudata | Foto: Brattia Laudata

Bolski gosti, ali i domaći dobili su još jednu mogućnost upoznavanja s kulturnim, povijesnim i prirodnim ljepotama Bola i Brača. S radom počinje nova turistička agencija Brattia Laudata, od ponedjeljka 16. srpanja, te će agencija simbolično za početak rada u ponedjeljak gostima ponuditi prvo besplatno vođenje po Bolu, počevši u 18 sati kraj samostanske crkve. Vlasnik agencije je Nikica Trutanić. Smatramo da je program vođenja po Bolu i po otoku zanimljiv čak i domaćim ljudima od kojih možda neki nikada nisu vidjeli brački kamenolom ili čuli povijest vlastitog mjesta. U nastavku je program koji objavljujemo u cijelosti.

BRATTIA LAUDATA d.o.o. je nova turistička agencija koja se prvenstveno bavi organizacijom i vođenjem  izleta namijenjenih gostima koji borave u Bolu. Naziv agencije dolazi iz jednog od najstarijih spomena otoka Brača iz I. stoljeća, a prevodi se kao čuveni, poznati odnosno hvaljeni Brač.
Time se želi naglasiti fokus djelovanja agencije koja kroz svoje izlete želi gostima približiti sve ono što Brač čini poznatim i hvaljenim: od prirodnih ljepota i bogate povijesne baštine pa do gastronomskih poslastica. U svaki izlet uključeni su ti elementi i to na način da gost u nekoliko sati doživi otok Brač kao idealno mjesto za odmor svih čula.

Izleti ove agencije upotpunjuju turističku ponudu Bola i u ovoj godini će ići prema tjednom rasporedu, bez minimalnog broja gostiju te s garantiranim polaskom.

Vođenje po Bolu bit će organizirano svakog ponedjeljka i srijede s polaskom u 18 sati ispred Dominikanskog samostana, a za goste koji  trebaju prijevoz u 17:45 s autobusne stanice (na benzinskoj).  Nakon razgledavanja „Vele crkve „ šetnjom se kreće prema centru Bola uz povremeno zaustavljanje  i  tumačenja o bolskom turizmu, povijesti  i svakodnevnom životu. Nakon obilaska centra mjesta dolazi se i do najneobičnijeg spomenika u Bolu, Kuće u kući.
Na kraju gosti mogu nastaviti s vođenjem u podrumu Vinarske zadruge uz degustaciju vina.
Cijena ovog izleta je 110 kuna po osobi bez vinske probe ili 280 kuna s vinskom probom.

Zatim, četvrtkom imamo u ponudi izlet u Blaca. Kombijem se vozi do parkinga nakon čega se pješači pola sata do Pustinje Blaca. Nakon razgleda i pauze u vrtu vraćamo se do vozila te u povratku prema Bolu stajemo na Vidovoj gori kako bismo ispričali priču o Svetom Vidu te napravili nekoliko slika s  najljepšim motivom otoka: Zlatnim ratom. Polazak je u 9:45 sati s autobusne stanice (ili po dogovoru s neke druge adrese), a cijena  je 250 kuna.

Utorkom i petkom je u programu HIT izlet po otoku. U program su uključeni sljedeći posjeti: Klesarska škola, Muzej otoka Brača u Škripu te Muzej uja. Osim toga u cijenu je uključena i marenda koja uključuje: sir i pršut, paštete od zelenih i crnih maslina, domaći kruh te tradicionalni otočki kolač. Nakon marende slijedi još kratko zaustavljanje u Nerežišćima za fotografiranje crnog bora na krovu crkvice, te vožnja do Vidove gore. Cijena ovog izleta sa svim ulaznicama i marendom iznosi 375 kuna. Polazak je u 9:45 sati s autobusne stanice (ili po dogovoru s neke druge adrese).

Nedjeljom u ponudi imamo izlet u Split. Polazak je u 7:30 sati katamaranom. Za goste je organiziran i prijevoz do katamarana. U Splitu nakon kratke pauze za kavu slijedi stručno vođenje s ulazom u katedralu i Jupiterov hram. Nakon vođenja gosti imaju slobodno vrijeme do 16:30 sati. Cijena izleta je 399 kuna, a polazak je s Velog mosta.

 

Izlete  se može kupiti na recepcijama BlueSun hotela, Hotelu Bol te u agenciji Adria Bol

U ponedjeljak 16. srpnja će vođenje po Bolu biti besplatno kako bi se predstavio program. Polazak je u 18 sati ispred Vele crkve.

Kontakt
Mob: 00385 91 2635 543
E-mail: [email protected]