Izvor: PU Splitsko-Dalmatinska

Kao i prethodnih tako će se i ovog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačane aktivnosti u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Aktivnosti će se usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa nepropisne uporabe mobitela, te drugih teških prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Isto tako 7. siječnja 2019od 13 do 17 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija „Faktori rizika“ u kojoj će se isto zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, te nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa i da odgovornim ponašanjem doprinosu povećanju razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!