Izvor: Krizni stožer Brač

Na Braču nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji je od jucer 16 osoba i sve su pod stalnim nadzorom policije i lijecnika.

Objavljena je Uputa o podnošenju zahtjeva za izdavanje e-Propusnica za OPG-ove možete je pročitati ovdje.

Objavili smo i popis svih slavlja na na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu, 5. travnja koje možete popratiti putem interneta, društvenih mreža, televizije i radija, rečeni raspored možete potražiti ovdje ako ih dobijemo na istom mjestu objavit ćemo i eventualne poveznice na ona naših bračkih župa.

Ovlaštene osobe u gradskom i općinskim stožerima civilne zaštite i dalje će redovno provjeravati provođenje svih mjera zaštite i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite RH te upozoravati građane i pravne osobe o potrebi pridržavanja istih. Policija i dalje vrši redovne kontrole kretanja po otoku i u trajektnoj luci.

Ponavljamo kako prema dogovoru postignutom na trećoj sjednici Kriznog stožera od 1.4.2020. godine u Supetru, do potpunog djelotvornog operacionaliziranja sustava e-propusnica a obzirom na tehničke poteškoće i niz otvorenih pitanja vezanih uz samu aplikaciju i e- propusnicu, svi stožeri civilne zaštite na području našeg otoka će do daljnjega propusnice izdavati na dosadašnji način, podnositelji svih zahtjeva i imatelji propusnica izdanih bilo kojim sustavom neće biti u mogućnosti kupiti trajektnu kartu bez njihove suglasnosti.

I dalje molimo sve stanovnike otoka da se pridržavaju svih mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te za svaku potrebu izuzeća iz te mjere kontaktiraju svoje općinske stožere i na vrijeme ishode valjanu propusnicu, svi kontakti za izdavanje propusnica nalaze se ovdje a obrazac za podnošenje zahtjeva ovdje.

Na našem otoku nema kršenja epidemioloških mjera zato vas još jednom pozivamo da maksimalno ograničite kretanje izvan svojih domova i ostanete kod kuće. Na taj nacin najbolje štitite sebe i sve one do kojih vam je stalo.