Izvor: Krizni stožer Brač

Na Braču nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji je od jučer 11 osoba i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika.

Podsjećamo kako smo zbog velikog broja upita oko izdavanja propusnica otvorili smo novu mail adresu na koju šaljite svoje zahtjeve za izdavanje propusnica i pitanja vezana samo za njih. Preko ovog maila rješavat će se prvenstveno suglasnosti za trajektni prijevoz, tj. za odlaske i dolaske s našeg otoka no možete nam se na isti obratiti i ako niste sigurni od koga točno tražiti dozvolu ili suglasnost za kretanje izvan vaše matične općine odnosno grada.  Kontakt mail za te svrhe je [email protected]

Ovlaštene osobe u gradskom i općinskim stožerima civilne zaštite i dalje će redovno provjeravati provođenje svih mjera zaštite i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite RH te upozoravati građane i pravne osobe o potrebi pridržavanja istih. Policija i dalje vrši redovne kontrole kretanja po otoku i u trajektnoj luci.

Ponavljamo kako prema dogovoru postignutom na trećoj sjednici Kriznog stožera od 1.4.2020. godine u Supetru, do potpunog djelotvornog operacionaliziranja sustava e-propusnica a obzirom na tehničke poteškoće i niz otvorenih pitanja vezanih uz samu aplikaciju i e- propusnicu, svi stožeri civilne zaštite na području našeg otoka će do daljnjega propusnice izdavati na dosadašnji način, podnositelji svih zahtjeva i imatelji propusnica izdanih bilo kojim sustavom neće biti u mogućnosti kupiti trajektnu kartu bez njihove suglasnosti.

I dalje molimo sve stanovnike otoka da se pridržavaju svih mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te za svaku potrebu izuzeća iz te mjere kontaktiraju svoje općinske stožere i na vrijeme ishode valjanu propusnicu, svi kontakti za izdavanje propusnica nalaze se ovdje a obrazac za podnošenje zahtjeva ovdje.

Na našem otoku nema kršenja epidemioloških mjera zato vas još jednom pozivamo da maksimalno ograničite kretanje izvan svojih domova i ostanete kod kuće. Na taj nacin najbolje štitite sebe i sve one do kojih vam je stalo.