Izvor: Krizni stožer Brač

Na Braču nema zaraženih korona virusom, u samoizolaciji je od jucer 8 osoba i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika.

Nacionalni stožer CZ RH izdao je jučer uputu za doktore veterinarske medicine kojom im je, obzirom da doktori veterinarske medicine sudjeluju u provedbi zaštite zdravlja i dobrobiti životinja te provedbi mjera veterinarskog javnog zdravstva od posebnog su interesa za Republiku Hrvatsku, omogućeno kretanje bez izdavanja ePropusnice, a na temelju članske iskaznice Hrvatske veterinarske komore.

Podsjećamo kako smo zbog velikog broja upita oko izdavanja propusnica otvorili smo novu mail adresu na koju šaljite svoje zahtjeve za izdavanje propusnica i pitanja vezana samo za njih. Preko ovog maila rješavat će se prvenstveno suglasnosti za trajektni prijevoz, tj. za odlaske i dolaske s našeg otoka no možete nam se na isti obratiti i ako niste sigurni od koga točno tražiti dozvolu ili suglasnost za kretanje izvan vaše matične općine odnosno grada.  Ponavljamo kako prema dogovoru postignutom na trećoj sjednici Kriznog stožera od 1.4.2020. godine u Supetru podnositelji svih zahtjeva i imatelji propusnica izdanih bilo kojim sustavom neće biti u mogućnosti kupiti trajektnu kartu bez njihove suglasnosti. Kontakt mail za te svrhe je [email protected]

Posjećamo također kako je točkom III. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj ( Narodne novine br. 39/20 ) propisano  da će napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka od 06. travnja 2020. godine biti moguće samo s e-Propusnicama. S postupanjem sukladno navedenoj odredbi potrebno je započeti 06. travnja 2020. godine, s time da razdoblje tolerancije za građane koji nisu uspjeli ishoditi ePropusnice, a izdane su im propusnice temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine br. 35/2020) bude do 24,00 sata istog dana.

Ovlaštene osobe u gradskom i općinskim stožerima civilne zaštite i dalje će redovno provjeravati provođenje svih mjera zaštite i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite RH te upozoravati građane i pravne osobe o potrebi pridržavanja istih. Policija i dalje vrši redovne kontrole kretanja po otoku i u trajektnoj luci.