VAŽNO ⚠ Sve informacije vezane za otok Brač i postupanje u vezi Corona virusa pratite na ovoj stranici: http://stozerbrac.com/

Krizni stožer otoka Brača možete dobiti na 097 651 9550, 24 sata dnevno.

Koordinacija gradonačelnice Grada Supetra i općinskih načelnika općina na otoku Braču na svom izvanrednom sastanku održanom dana 13. ožujka 2020. godine u Supetru s početkom u 09:30 sati u uredu gradonačelnice Grada Supetra, u cilju koordiniranja svih aktivnosti na otoku Braču vezano za provođenje mjera zaštite od epidemije koronavirusa (COVID-19), optimalnog iskorištavanja angažmana članova stožera civilne zaštite na otoku Braču te kvalitetnijeg informiranja javnosti donijela je Odluku o osnivanju Kriznog stožera otoka Brača.

Najstariji otočani u najvećem su riziku. Pomozite im u nabavi namirnica, lijekova, kućnim poslovima i drugim obavezama, da se što manje izlažu riziku.

 

Mjere za sprječavanje širenja korona virusa

 

Temeljem dosadašnjih preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u svezi sa prevencijom bolesti uzrokovane NOVIM KORONAVIRUSOM, COVID-19, Krizni stožer otoka Brača donosi

ZAKLJUČAK

I.

Utvrđuje se potreba provođenja slijedećih mjera:

 1. Na području otoka Brača do daljnjega se odgađaju sva okupljanja stanovništva u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi. Nalaže se privremeno zatvaranje kino dvorana, te klubova, zatim prostora udruga, civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.
 2. Jedinice lokalne samouprave, ustanove i tvrtke u njihovom vlasništvu na području otoka Brača do daljnjeg će ograničiti uredovno vrijeme sa strankama na dane ponedjeljak i srijeda u vremenu od 08-12 sati. Preporuka je da se osobni dolasci ograniče samo na neodgodive poslove, a za sve ostalo da se korespondencija ograniči na telefonsku i elektronsku komunikaciju.
 3. Preventivno se zatvaraju svi zatvoreni sportski objekti i dvorane, u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području otoka Brača. Neodgodive službene utakmice u organizaciji nacionalnih sportskih saveza održat će se bez prisustva publike.
 4. Turističke zajednice na području otoka Brača će putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije i drugih evidentiranih žarišta virusa COVID-19 u Europi i svijetu, te će informacije o istima dostavljati nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja i ovome stožeru.
 5. Od 16. ožujka 2020. godine privremeno se prekida rad predškolskih ustanova- vrtića na području otoka Brača.
 6. Preporuča se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji.
 7. Preporuča se održavanje proslava vjenčanja u najužem krugu (do 10 osoba).
 8. Službenici i namještenici gradskih i općinskih uprava i tvrtki u njihovom vlasništvu dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora, te isto preporučivati građanima/strankama  s kojima su u komunikaciji.
 9. Preporučuje se svim građanima otoka Brača da se što je moguće manje koriste uslugama Doma Zdravlja radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.
 10. Mole se građani otoka Brača koji su, radi poslovnih ili privatnih razloga od 1. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim zonama da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave Kriznom stožeru otoka Brača na dežurni telefon (24 sata dnevno) broj:

097-651 9550 i postupaju po naputku.

 1. Sve pravovaljane i provjerene daljnje informacije možete dobiti na web stranici:

stozerbrac.com.

II.

Za provođenje mjera iz točke I. ovog Zaključka zadužuju se tijela, ustanove i tvrtke u čijoj nadležnosti su pojedine djelatnosti.

III.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na web stranicama i oglasnim pločama jedinica lokalne samouprave otoka Brača, te ustanova i tvrtki u njihovom vlasništvu.

  NAČELNIK
KRIZNOG STOŽERA
OTOKA BRAČA
Nikola Martinić-Dragan, v.r.

 

HZJZ – Najnoviji podatci