Poštovani maslinari,

kako bismo ovaj Božić i božićne blagdane učinili malo radosnijima, pokrenuta je humanitarna akcija kojom bi Bračani donirali svoje maslinovo ulje Kliničkim bolničkim centrima u Hrvatskoj, odnosno vrijednim ljudima koji u njima rade, pogotovo u ovim izazovnim vremenima pandemije COVID – 19. Uključena su sva mjesta otoka Brača, a koordinaciju preuzimaju Turističke zajednice.

Ukoliko želite sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji ”Bročko uje za vridne jude”, molimo vas da količinu vašeg maslinovog ulja koju želite (minimalno 1 litra) donesete u ured Turističke zajednice općine Bol, u periodu od ponedjeljka 30. studenog 2020. do petka 4. prosinca 2020., u vremenu od 8:30 h – 14:00 h.

Poželjno bi bilo da ambalaža bude staklena, no nije nužno. Na ambalažu stavite svoje etikete, a ukoliko ih nemate za vas će ih ovim povodom nacrtati djeca iz Dječjeg vrtića ”Mali princ”.

Nakon završenog prikupljanja, maslinovo ulje će se distribuirati po Kliničkim bolničkim centrima u Hrvatskoj, a o točnim odredištima i količinama ćemo vas naravno informirati.

Neka naše ulje donese radost i uljepša blagdane svima koji se brinu za naše zdravlje te svima koji će na žalost i ove blagdane provesti odvojeni od svojih najbližih.

Od srca hvala.