Centar za kulturu općine Bol obavještava roditelje bolske djece – od navršene jedne godine do polaznika četvrtog razreda – o promjenama u tradicionalnom darivanju mališana u Bolu.

Dogovorom Općine Bol i Centra za kulturu Bol, ove se godine neće slati dopisi tvrtkama, obrtima i roditeljima s uplatnicama za dar za dijete. U ovoj zahtjevnoj godini s posebnim mjerama i pravilima, a i sa smanjenim prihodima roditelja i obrtnika, pokušali smo naći najbolje rješenje, a da svakako održimo tradiciju druženja sa Svetim Nikolom i darivanja djece.

Djeca će ove godine dobiti malo skromniji poklon, ali svakako knjigu ili slikovnicu te prigodni slatkiš, a sve će financirati Općina Bol. Naravno da su dobrodošle uplate velikih tvrtki ili bilo kojih sponzora, a koji onda mogu pomoći kvalitetnijem darivanju jer sve što se uplati na dolje navedeni račun uz svrhu – Darivanje za Svetog Nikolu – ide za bolsku djecu.

Napominjemo da će dodjela poklona najvjerojatnije zbog mjera biti slična lanjskoj – u vrtiću i školi i to direktno u grupama s djecom – doći će samo Sveti Nikola, a poklončiće će uzeti djeca i roditelji na odlasku kući. Takva se praksa od lani pokazala uspješnom i zapravo su se djeca više veselila i družila sa Svetim Nikolom nego kad smo imali prave skupne dodjele.

Dodatni razlog promjene i odustajanje od uplatnica, barem za ovu godinu, je i taj što je sam oblik darivanja i uplata prvenstveno bio osmišljen da tvrtke i firme sudjeluju u plaćanju dara za dijete svojih zaposlenika. Tijekom godina se zakonskom regulativom riješilo obavezno uplaćivanje dara za dijete i to novčanim iznosom na plaće zaposlenika pa oblik uplate na račun Centra za poklon djeci više nije potreban, a da ne govorimo o tome da se već godinama povećava broj privatnih uplata roditelja koji su ili nezaposleni ili u privatnim obrtima.

Općina Bol izdvojit će tako 10 000 kuna za ovo tradicionalno darivanje, a ostali su dobrodošli pomoći ovoj akciji.

Svoj doprinos možete uplatiti na žiro račun

Centra za kulturu Općine Bol – s naznakom za Sv. Nikolu
HR2523900011101237705
HPB 01 (poziv na broj).

U želji da zadržimo lijepi duh akcije – druženje sa Svetim Nikolom, darivanje djece i održavanje tradicije – molimo sve roditelje za pomoć i razumijevanje.

Hvala.