Načelnik je istaknuo kako je na jednoj od prethodnih sjednica najavio idejno rješenje uređenja plažnog sustava od Biline kuće do Zlatnog rata te samu plažu Zlatni rat. Projekti su gotovi i isporučeni te će biti dani na Odbor za prostorno planiranje u četvrtak. Nakon toga rješenje će biti dostavljeno vijećnicima na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati 21. prosinca s početkom u 14:00 sati.

S tim u vezi dogovoren je sastanak s Ministarstvom zaštite i okoliša gdje bi im se predstavilo rješenje uređenja budući da su oni već postavili određene uvjete te će kroz naredni period dati mišljenje na izrađeni projekt.

Odlukom Skupštine, a na prijedlog Župana, Općina Bol je dobila pravo na korištenje i upravljanje plažom Zlatni rat. Projekt je dosta zahtjevan te je potrebno da ga kvalitetno odradimo kako bismo opravdali povjerenje prema onima koji su nam dali plažu na upravljanje.

S obzirom na nepoštivanje prometnih znakova i Općinskih odluka, bili smo prisiljeni uvesti ljetni režim prometovanja preko rive a narednih dana uredovat će i policija.

Grupa sumještanki došla je s  idejom o organizaciji adventskog druženja za najmlađe pa je nakon prezentacije programa Načelnik odobrio financijska sredstva za nabavku kućica, nabavku šatora te nabavku božićnih dekoracija. Akcija je hvalevrijedna, svi koji su uključeni u organizaciju Božićnog grada radit će isključivo volonterski, a svi prihodi će biti uplaćeni u humanitarne svrhe.

Zavoj iznad kompleksa hotela Bonaca je projekt Županijskih cesta a samo projektiranje je u tijeku. Projekt uređenja je prioritet na Braču. Županijske ceste će vrlo skoro predstaviti projekt a sama realizacija je za sada nepoznata.

Općina posjeduje potpunu dokumentaciju projekta nastavka ugradnje javne rasvjete prema plaži zlatni rat, do zadnje točke a to je potok do restorana Mali raj. Onog trenutka kada se u Ministarstvu zaštite i okoliša raspiše natječaj, Općina će se javiti na isti.

Gospodin Nikola Popić će ubrzo dati rješenje prve faze gradnje groblja u kojoj je predviđena zajednička prostorija te gradnja stotinjak grobnih mjesta. Bit će ponuđen troškovnik, a model bi bio uplata 40% odmah a ostali iznos na rok od 4 godine.

Što se tiče prostora na Poljani, Općina je vlasnik namjene, a  prostor je u vlasništvu Republike Hrvatske te o njima ovisi kako će se postaviti prema istom. Koje će biti mišljene RH mi za sada ne znamo. Prostornim planom Općine predviđena je sportska zona na 9000m2 te prostori za garažu a na istočnom dijelu je predviđena turistička zona. Nakon što dobije lokacijsku dozvolu, Općina ima pravo zatražiti od RH da nam taj prostor ustupi ili proda. Prošli tjedan je bio sudski vještak koji će pripremiti elaborat.