15. studenoga održana je deseta sjednica Općinskog vijeća.

Dnevni red i zapisnik sa sjednice dostupan je na službenim stranicama Općine Bol www.opcinabol.hr.

Na sjednici je načelnik dao kratki osvrt na radnje koje su poduzete između dvije sjednice.

Na zadnjem sastanku održanom u Ministarstvu mora s državnom tajnicom obavljen je još jedan razgovor na temu o korištenju pomorskog dobra s posebnim naglaskom na upravljanje plažom Zlatni rat, ali i ostalim plažama. Za naredni sastanak Općina priprema idejni projekt uređenja plaža od početka šetnice do Zlatnog rata te samu plažu Zlatni rat.

Projekt i rješenja bit će izloženi na jednoj od narednih sjednica vijeća.

Sa županijom je dogovoreno da naredna godina bude u modelu koncesijskih odobrenja.

Intencija je da se natječaj raspiše na vrijeme kako bi budući koncesionari mogli na vrijeme poduzeti sve potrebene radnje u prostoru.

Nastavljena je izgradnja potoka iza Zlatnog rata do ceste, a projektirat će se i nastavak preko ceste. Hrvatske vode su prihvatile da rade investiciju kojom bi se riješio problem ulijeva potoka u more kod hotela Bretanide i ulijeva potoka na Martinici. U narednoj godini nastaviti će se izgradnja potoka iznad teniskih terena, a radi se i projekt kojim bi Hrvatske vode završile izgradnju tunela oborinskih voda od rotora do mora budući da voda ide površinskim dijelom jer tunel nije završen.  Hrvatske vode će to staviti u program za narednu godinu te će osigurati sredstva, ali s obzirom na kratki period do sezone nije sigurno da  sve može biti odrađeno do početka sezone.

Nadležno Ministarstvo radi na procjeni vrijednosti Bijele kuće nakon čega će uslijediti natječaj za prodaju.

Dovršen je projekt hotela „Park“ u kojem su bitno smanjeni gabariti u odnosu na prethodni projekt.

U prizemlju novog objekta bit će tržnica i ribarnica koji će imati adekvatne uvjete za rad.

Nakon više bezuspješno obavljenih razgovora s vlasnicima nekretnine s ciljem da se uklone brojne opasnosti, načelnik je dao nalog Grabovom ratu da očisti prostor iza ambulante a faktura će biti ispostavljena vlasnicima nekretnine.

Otvoren je caffe bar u Domu kulture koji će za sada raditi u popodnevnim satima.

U proračunu koji je u pripremi bit će predviđena sredstva za izgradnju prve faze vatrogasnog doma i prve faze novog groblja.

Ministarstvo regionalnog razvoja je obećalo da će kroz ured za otoke pristupiti novoj izradi koeficijenata po kojima bi Općina Bol mogla računati i na veću pomoć u sufinanciranju budući da po sadašnjem načinu bodovanja spadamo u kategoriju razvijenih općina a samim time nismo u mogućnosti dobiti sredstva iz EU. U budućoj zgradi vatrogasnog doma bio bi skladišni prostor za Grabov rat i prostorije policijske postaje, a zgrada na Loži koju tijekom ljeta koristi policija preuredila bi se za potrebe svih općinskih službi.

Na sastanku s gradonačelnikom Ljubljane razgovaralo se o suradnji i većoj prezentaciji turističke ponude Bola u Sloveniji a sve sa ciljem da se Slovence još dodatno motivira na posjet našoj destinaciji.

Načelnik je upozorio na jako lošu restoransku ponudu u zimskim mjesecima i najavio raspravu na narednoj sjednici.

Radi bolje informiranosti još jednom je naglasio kako je jednom tjedno uz prethodnu najavu moguće doći na razgovor s načelnikom te je najavio dva puta godišnje aktualni sat s građanima.