Jutros u 9:00 sati održana je izvanredna 5. sjednica Vijeća općine Bol i to sa samo jednom točkom dnevnog reda. Na sjednici su bili nazočni: predsjednik vijeća Matko Baković, donačelnik Jakov Okmažić, pročelnik Stipe Karmelić, te vijećnici Mate PetrićTomi Fabjanović, Milan Škrbić, Sani Bodlović, Marjan Marjanović, Tonči Buljan i Nataša Paleka Jakšić. Sjednici nisu nazočili Katarina Marčić (opravdano), Tonči Kukoč i Ivica Šćepanović.

Jedina točka dnevnog reda glasila je:
– Rasprava i donošenje odluke o davanju suglasnosti za zaduženje i davanje jamstva trgovačkom društvu Grabov rat d.o.o. iz Bola.

Predsjednik vijeća je nakon konstatiranja kvoruma obrazložio da je jako važno što prije izglasavati suglasnost i da je to razlog izvanrednoj sjednici.

Općina Bol daje jamstvo za revolving kredit u iznosu 1,8 milijuna kuna tvrtki Grabov rat d.o.o. u svrhu nabavke plažnih rekvizita, ali od toga je jedan milijun kuna obrazložen kao davanje sredstava za početak gradnje DVD Doma. Grabov rat će, naime, uložiti sredstva u početak gradnje i izgradnju podrumskog prostora, koji će zatim koristiti kao skladište za svoje potrebe.

Također je rečeno da direktor tvrtke Mirko Perić objašnjava da sredstva vjerojatno neće biti potpuno iskorištena te da je ovo samo instrument osiguranja likvidnosti tvrtke do početka sezone, a kredit će otplatiti već ovo ljeto.

U raspravi je spomenuto i da je potpisan ugovor o nabavci novih kućica za plažu Zlatni rat (osim beach barova) te bi iste trebale biti postavljene do 1. lipnja.

Vijećnici su sa 7 glasova ‘Za’ i jednim ‘Suzdržanim’ prihvatili odluku.

Trgovačko društvo Grabov rat d.o.o. Bol bi se zadužilo kod Zagrebačke banke po slijedećim uvjetima:

Iznos i valuta: 1.800.000,00 kuna.
Kamatna stopa: 1,75 %
Rok otplate: 12 mjeseci
Naknada za obradu kreditnog zahtjeva: 0,25 % jednokratno