Večeras, u srijedu, 30. siječnja 2019., s početkom u 18:00 sati održana je prva sjednica vijeća općine Bol u 2019. godini.

Sjednici su nazočili Predsjednik vijeća, načelnik, donačelnik te svi vijećnici osim Tončija Kukoča koji je opravdano odsutan.
Zbog posebnih točki na sjednici su bili i gosti: Feliks Lukas za prvu točku dnevnog reda u vezi teniskog turnira u Bolu te ravnateljica Centra za kulturu Bol, Ivana Bošković Ivičić, za drugu točku.

Najprije su prihvaćeni zapisnici s prošle dvije sjednice i to oba zapisnika pojedinačno sa 7 glasova ‘za’ i 3 ‘suzdržana’ glasa.

Načelnik je zatim podnio usmeno izvješće za proteklo razdoblje te su vijećnici postavljali pitanja, nakon čega je uslijedila rasprava po točkama dnevnog reda.

Dnevni red:

  1. Analiza i rasprava organizacije WTA Bol Open teniskog turnira. Gost direktor turnira Feliks Lukas.
  2. Analiza i rasprava o programu i radu Centra za kulturu općine Bol. Gošća ravnateljica Centra, Ivana Bošković Ivičić.
  3. Rasprava i donošenje odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj.
  4. Rasprava i donošenje odluke o izmjenama i dopunama poslovnika općinskog vijeća općine Bol.
  5. Rasprava i donošenje odluke o izmjenama i dopunama odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika.

 

Prve dvije točke dnevnog reda imale su iscrpne i konstruktivne rasprave s gostima, pa su uz izlaganja gostujućih i brojna pitanja vijećnika potrajale gotovo 3 sata, dok je rasprava o paušalnom porezu za iznajmljivače bila prilično kratka nakon čega je izglasan prijedlog načelnika da paušal ostane na dosadašnjoj razini i to sa 6 glasova ‘Za’ i 4 glasa ‘Protiv’.
Dakle, paušal u Bolu ostaje 300 kn po krevetu, a u Murvici 150 kn po krevetu. Jedina novost su dvije nove kategorije i to kampovi po smještajnoj jedinici i robinzonski smještaj, a koji će također plaćati kao i domaćinstva ako plaćaju paušalno.

4. i 5. točka dnevnog reda izglasane su jednoglasno bez rasprave.

Sjednica je zaključena u 21:30.

Više o sjednici, usmenom izvješću načelnika te pitanjima vijećnika uskoro.