Turistička zajednica Bol i ove će godine podržati održavanje manifestacija i festivala koji doprinose razvoju imidža mjesta.

Naime, i ove je godine Turistička zajednica Bol objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje kulturnih, turističkih, tradicijskih i sportskih manifestacija i festivala. Na poziv se mogu kandidirati fizičke i pravne osobe (trgovačka društva, obrti, zadruge, OPG-ovi, udruge, turističke agencije, javne ustanove) kao organizatori ili nositelji aktivnosti.

Jasno su određeni kriteriji kojima će se voditi povjerenstvo prilikom dodjele sredstava, a to su karakter manifestacije, tradicija održavanja, sadržaj i kvaliteta, trajanje manifestacije, nova manifestacija, termin manifestacije, doprinos poboljšanju imidža mjesta kao i ekonomski i drugi učinci manifestacije. Prošle su godine primjerice sredstva dobili Interdisciplinarni festival kulture IMENA; Međunarodna dječja Olimpijada Bol, Sportsko-zabavni Božić, Međunarodni brački ljetni karneval…

Dodijeljena sredstva korisnici moraju trošiti namjenski, što će Turistička zajednica pomno pratiti kao i proces realizacije projekta kojemu će sredstva biti dodijeljena.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac Zahtjeva koji se nalazi na Internet stranici TZO Bol (tz.bol.hr) ili klikom ovdje. Obrazac Zahtjeva može se dobiti i u uredu TZO Bol.

Prijave se podnose do 22. veljače, 30 dana od objave Javnog poziva, i to na adresu: Turistička zajednica općine Bol, Porat bolskih pomoraca b.b., 21420 Bol, s naznakom: ”Prijava na Javni poziv – MANIFESTACIJE – ne otvaraj”. Posebno se napominje da se nepotpune prijave neće uzeti u obzir kao i to da se ne mogu kandidirati oni subjekti koji su obveznici plaćanja boravišne pristojbe i turističke članarine, a nisu izvršili obveze prema TZO Bol prethodnih godina.