Tekst: TZO Bol

8. listopada obilježava se Dan TZO Bol. Toga dana 1954., registrirano je Turističko društvo Bol, a prvi predsjednik je bio kap. Đuro Vodanović.

Zbog epidemioloških prilika ove godine neće se održati svečana sjednica Skupštine TZO Bol.

Uslijed pandemije Covid-19 ove godine u Bolu je ostvareno 236.956 noćenja te 36.484 dolazaka što je 39% od ostvarenih prošlogodišnjih turističkih rezultata.

Koristimo ovu priliku zahvaliti se svim mještanima Bola koji su aktivno sudjelovali u promociji našeg mjesta kroz kampanju Naše bolske priče, a koja je ocjenjena kao jedna od najboljih promotivno – turističkih kampanja ove godine u Republici Hrvatskoj.

Hvala Pjerinu, Franciju, Mirjanu i Ireni, Meri i Mariju, Nikici, Pravdanu, Sandri i Tončiju, Mariji, Ivanu, Ivoni, padre Damiru, Loren i Andražu, Tomažu i Ianu, Šimi, Tinu, Zoranu, Dinku i Jeleni, Smiljani, Tončiju i Marinu te svim ostalim mještanima Bola koji su sudjelovali u kampanji, jer tko će bolje prezentirati svoje mjesto od nas samih.

https://www.youtube.com/watch?v=LbH70mMY2B4&list=PLyoc3lof15xaKlVP0M1WfvciJIpvy0x_F

https://www.youtube.com/watch?v=dzYlINeQT2k&list=PLyoc3lof15xYM6diHavZaRIMDzF9wQU5A

Naše bolske priče jedan je od najboljih primjera uključivanje lokalne zajednice u turističku promociju koju smo dosad vidjeli u Hrvatskoj. – Kult plave kamenice, 23.07.2020.

https://plavakamenica.hr/2020/07/23/bol-na-bracu-ima-vjerojatno-najbolju-turisticku-kampanju-ove-sezone/

 Budimo to što jesmo – to mora biti naš glavni turistički proizvod. Bravo za Bol i bolske priče. Upravo ta riba, vino, povrće, meso, maslinovo ulje, sir – to je luksuz. To je ono što turisti žele vidjeti, okusiti i doživjeti. Tako svi žive od turizma, kvalitetnog i održivog, tako se turistička potrošnja spušta na lokalnu ekonomiju.

Iskreno se nadam kako je ovo samo mali, ali veliki korak naprijed, u jednoj novoj bolskoj, pa tako i bračkoj, turističkoj priči i paradigmi.

Bravo Bol. To je turizam kakav moramo graditi. – hrturizam.hr 30.04.2020.

https://hrturizam.hr/turizam-kakav-bi-trebao-i-kakav-je-oduvijek-trebao-biti-upoznajte-bolske-price/