U subotu, 16. ožujka 2019., u Dolu je održana Smotra župnih zborova bračkog dekanata koja se svake godine održava u drugoj župi i na kojoj uvijek sudjeluje i župni zbor iz Bola. Ovogodišnja smotra organizirana je u Župnoj crkvi očišćenja Blažene Djevice Marije u Dolu, a smotru je uz ostale bračke svećenike iz prve klupe pratio i naš biskup Petar Palić.

Zbor bolske župe u Dol je odvela i kroz godinu vodi mlada Marina Lalić, a svaku priliku za dolazak  iz Zagreba, posebno za važnije blagdane,  koristi  i glavni maestro Vinko Karmelić. Ove su se godine bolskim pjevačicama priključile i muške snage, pjevači  koji obično pjevaju za Božić, a posebno u Velikom tjednu. Uz bolski su zbor ove godine nastupali i zborovi iz Dola, Supetra, Selaca, Pučišća, Postira i Gornjega Humca.  Uz pozdrave i zahvale domaćina, vjernicima se obratio i biskup Palić zahvalivši zborašima na koncertu, ali i stalnom doprinosu na misama.

Druženje je nastavljeno u dolskome zadružnom domu uz uistinu bogatu ponudu jela, pića i domaćih kolača. Svi su bili oduševljeni domaćinstvom i gostoprimstvom Dola te zahvalni na druženju i uistinu bogatoj pjevačkoj tradiciji u crkvama na Braču.