U ponedjeljak, 23. prosinca, s početkom u 18 sati, održan je u Župnoj crkvi tradicionalni božićni koncert bolskih pjevača i svirača.

Uvijek uoči Božića okupe se u crkvi gotovo sve bolske glazbene snage, sastavljene od školaraca i mještana, pod okriljem župe, škole, a najviše Centra za kulturu Općine Bol.

Vrijedan i cjelogodišnji rada stalnih volontera pjevača i svirača, pokaže se u punom sjaju upravo na božićnom koncertu u crkvi. Ove godine u nešto drugačijem sastavu – opet bez Braciere, ali ipak s njeniim poznatim pjevačima, prvi put i bez Užonce koju očekujemo za Uskrs, a i u promjenama kod dječjih pjevača na koncertu su nastupili  – Župni zbor, Mandolinski sastav, nova bolsko – bračka klapa Kuroj, zajedničke snage klape Veras i zbora Čarčojak, odnosno manja pa veća klapa.

Uz poznate i drage pjesme, još više poznate i drage ljude, vjernu i zahvalnu publiku ( koje eto uvijek može biti više…), bio je ovo još jedan uspješan i krasan bolski Božićni koncert. Posebne čestitke idu djeci, pjevačima i sviračima, ali i odraslima, posebno dugovječnom bolskom župnom zboru koji  je odiuševio, a na poseban način onda i svim voditeljima – Danielu Kelavi, Srećku DamjanovićuVinku Karmeliću, a  koji je ovoga puta izdvojio čak tri svoje nasljednice i pomagačice – dugogodišnju zborsku voditeljicu Marinu Lalić i nove snage – Miju Pivčević i Luciju Ivičić.

Druženje i pjevanje se nastavilo u Božićnom gradu uz odličan nastup klape Kuroj. Bio je to dodatni poklon mještanima i Božićnom gradu od klape  i Centra za kulturu Bol.

Sretan Božić od bolskih glazbenih snaga i  vidimo se na nekom drugom koncertu.