Tekst: I.B.

S posebnom radošću i ponosom najavljujemo otvorenje izložbe fotografija MAJKE I DJECA naše Valentine Ratković u subotu, 7. svibnja u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Bol.

Dodatna je radost i dugo iščekivano predstavljanje još jednog bolskog stvaralačkog – i to ovoga puta glazbenog – iznenađenja jer će ovom prigodom na otvorenju premijerno nastupiti bolski punk-rock bend Headless Mare i svojim žestokim tonovima zaključiti ovaj veseli događaj.

„Valentina je projektom obuhvatila osam žena, poznanica i prijateljica, kako kaže lavica s kojima je osjetila povezanost, koje su joj svojim načinom života, postupcima i posebice skrbi za obitelj, bile inspirativne. Portretirala ih je s njihovom djecom, u intimnom ozračju svojega fotografskog studija. Autorica svoje aktere izmješta iz bremenite realnosti u romantično okruženje u kojemu mogu kontemplirati nad svojim emocijama. Obavija ih blagošću pastelnih tonova, mekoćom tkanina, nježnošću dodira. Položaji njihovih tijela, ruku, njihovi pogledi; bilo da gledaju jedni u druge, poniru u sebe ili su pak uprti u promatrača – pričaju.“  / Tino Vuković, kustos /

Veselimo se – dobrodošli!

Izlozba Valentina Ratković