Izvor: Krizni stožer RH / Krizni stožer Brač

Trenutno je potvrđeno ukupno 2039 osoba zaraženih koronavirusom, a 1166 osoba je ozdravilo. Pedeset i devet osoba je preminulo. 21 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 32.817 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 13.724 osoba.

Koronavirus HR 27042020Na Braču imamo jednu osobu zaraženu korona virusom, u samoizolaciji su 22 osobe i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno.

Podsjećamo sve kako od sutra počinje prva faza relaksacije mjera donesenih u sklopu borbe protiv epidemije a jedna od njih tiče se i postepenog ublažavanja režima prijevoza trajektima koje bi prvi trebali osjetiti gospodarstvenici. Više o tome pročitajte ovdje.

Suglasnosti za prijevoz i dalje su na snazi ali ih sad izdaju općinski stožeri CZ i stožer CZ grada Supetra. Evo i svih kontakata za izdavanje suglasnosti za trajektni prijevoz po pojedinim općinama i gradu Supetru kao i vremenu zaprimanja zahtjeva objavljujemo u nastavku pa vas molimo da iste šaljete na točne adrese.

Od početka travnja je aktivan i sustav e-Propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-Propusnica. Više o e-Propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE.

Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Zato se ovim mjerama zatvaraju djelatnosti u kojima je više osoba u bliskom kontaktu te se zabranjuje okupljanje više od 5 osoba.

Sve trgovine koje će raditi će morati poštivati mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a HZJZ će izdati preporuke za prijevoz koje će vrijediti na nacionalnoj razini.

Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane.

Važne upute za starije osobe i kronične bolesnike potražite ovdje.

Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.