Njemačka aviokompanija Lufthansa smanjuje flotu i zatvara svoju niskobudžetnu kompaniju Germanwings kako bi smanjila veličinu zrakoplovne skupine, a zbog izrazito niske razine putovanja koja bi mogla trajati godinama nakon što prođe kriza uzrokovana koronavirusom. Naime, prema mišljenju vodećih ljudi Lufthanse proći će mjeseci dok se globalne zabrane ne ukinu i godine dok se svjetski zahtjevi za zračna putovanja vrate na pretkrizno stanje.

U iščekivanju dugoročnih učinaka koronakrize, Lufthansa je odlučila poduzeti dalekosežne mjere za smanjenje veličine flote i smanjenje broja radnih mjesta u administraciji. Zrakoplovna tvrtka nije rekla koliko radnih mjesta treba smanjiti u grupi.

Lufthansa će, kako je najavljeno, iz službe povući više od 40 aviona, te smanjiti svoje kapacitete u Frankfurtu i Münchenu. Kao i avioprijevoznici širom svijeta, Lufthansa se bori za održavanje likvidnosti uslijed naglog zaustavljanja prihoda. Tvrtka je u pregovorima s vladama Njemačke, Austrije i Švicarske, gdje također ima zrakoplovne tvrtke, za državnu pomoć i pod velikim je pritiskom da prihvati djelomično vlasništvo Njemačke kao komponentu državne potpore.